Yoga

“Elke reden om yoga te beoefenen is een goeie. Je flexibiliteit verbeteren of stress bestrijden zijn even nobele doelen als spiritualiteit doen ontwaken. Dit is het mooie aan yoga – het helpt en voedt ons op ieder niveau van ons zijn en draagt spontaan bij tot een beter welzijn in elk stadium van ons leven.”
— De Zeven Spirituele Wetten Van Yoga (Deepak Chopra & David Simon)

De belangrijkste voordelen van een regelmatige yogapraktijk zijn onder andere een betere flexibiliteit, evenwicht, spierontwikkeling, uithoudingsvermogen en vitaliteit, maar net zo zeer emotionele en spirituele groei.

Fysieke Voordelen: Je lichaam wordt sterker, afgelijnder en meer flexibel. Yoga helpt ook een gebalanceerd metabolisme te behouden en bevordert een gezond hart- en bloedvatenstelsel. Het versterkt je houding en bevordert atletische prestaties.

Mentale Voordelen: Yoga helpt tegen stress, bevordert je lichaamsbewustzijn, moedigt positief denken aan en draagt bij tot het ontwikkelen van een gevoel van zelf-aanvaarding.

Spirituele Voordelen: Er groeit een bewustzijn voor je lichaam, je gevoelens, de wereld rondom jou en de noden van anderen. Yoga bevordert een diepere verbinding tussen je verstand, lichaam en geest. Het helpt je een intensere verbondenheid met je zelf en je geest te ervaren op en naast de mat.

Yoga is meer dan zomaar een fysiek trainingssysteem. Het is een wetenschap voor een gebalanceerd leven, een pad ter bevordering van je volledige menselijke potentieel.

Privé Yoga
Yogastijlen
Yoga TV